Dergi Baskısı Nedir?
25/11/2022
Cepli Dosya Nedir, Nerelerde Kullanılır?
15/12/2022
Dergi Baskısı Nedir?
25/11/2022
Cepli Dosya Nedir, Nerelerde Kullanılır?
15/12/2022

Dijital Baskı Nedir?

Dijital baskı nedir, bu sorunun en basit cevabı pratik, hızlı ve kolay yapılabilen baskı türüdür.

Kalitesi ve fiyat aralığıyla ideal bir hizmet sunmaktadır.

İşlerin dijitalden yapılması ile hızlı baskı alma yollarından biridir.

Bilgisayar ortamında çeşitli programlardan yararlanarak hazırlanan yazılı veyahut görsel tasarımların, kullanılacağı alana göre seçilen materyallere baskılanmasına dijital baskı denilmektedir. Folyo, kağıt ve daha birçok ürün üzerine baskılanabilen içerikler etkisiyle dijital baskı kullanım alanları birçok sektörde kullanılmaktadır.

Son zamanlarda fazlasıyla tercih edilir bunun başlıca sebepleri ise yüksek kaliteye sahip olması, uygun maliyetli olması ve pratik olmasıdır. Aynı zamanda firmalar ve kurumlar tarafından da fazlasıyla reklam yapmak ve adlarını daha çok duyurmak için sıklıkla tercih edilir.

Dijital Baskı Çeşitleri

Dijital baskının genel kullanım alanları şunlardır;

  • Vinil
  • One Way Vision
  • Branda
  • Afiş
  • MegaLight Baskı
  • Canvas Baskı

Gibi alanlarda kullanılabilir.

Dijital Baskının Avantajları Nelerdir?

Dijital baskının fazlasıyla yayılmasının sebeplerinden biri birçok avantaja sajip olmasıdır. Hızlı ve seri bir üretim imkanı olması  dijital baskı avantajları arasında neredeyse en önemlisidir.

Klasik baskılara göre daha kısa sürer ve zamandan tasarruf sağlar, aynı zamanda fazlasıyla kopya basılmasına olanak sunar, baskılamasında farklı materyaller kullanılabilmesi bu avantajlara eklenir.

Dijital Baskının Dezavantajları Nelerdir?

Dijital baskı dezavantajları maliyetinin standart baskı türlerine göre bir miktar daha yüksektir. Baskı sayısı az ve kaliteli bir baskı ürünü istenilmiyorsa dijital baskı diğerlerine kıyasla biraz daha yüksek maliyetli olacaktır.

Dijital Baskı Ve Ofset Baskı Arasındaki Farklar Nelerdir?

Baskı alanında uzun yıllardır kullanılan ofset baskı, modern baskıcılıkta da ara ara tercih edilmektedir.

Dijital Baskı ve ofset baskılar birbiriyle bir miktar benzer temellere dayansa da ikisinin de farklı özellikleri ve avantajları vardır. Örnek vermek gerekirse dijital baskılar, dayanıklılığı fark etmeden farklı malzemelere baskı yapma imkanı sunarken, ofset baskılar yalnızca kağıt türevlerine baskı imkanı sunar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir